Jadłospis

Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn organizacyjnych.

20.05.2024 r. PONIEDZIAŁEK ALERGENY

JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI (seler, marchew, pietruszka , por, kalafior, śmietana 30%, brokuły,fasolka szparagowa, )400 ML
GULASZ WIEPRZ OWO- WOŁOWY100 G
KASZA GRYCZANA180 G
OGÓREK KONSERWOWY1 SZT.
KOMPOT WIŚNIOWO – TRUSKAWKOWY200 ML
21.05.2024r. WTOREK ALERGENY
KRUPNIK Z ZIEMNIAKAMI (marchew,pietruszka, por,seler, kaszajęczmienna)400 ML
ŁAZANKI Z MŁODEJ KAPUSTY I KIEŁBASĄ (jajka, pszenica,kapusta młoda, kiełbasa śląska)280 G
KOMPOT Z CZARNEJ PORZECZKI200 ML
BANAN1 SZT.

22.05.2024r. ŚRODA ALERGENY

FASOLOWA Z ZIEMNIAKAMI – (marchew, pietruszka, por, seler, fasola)400 ML
RYŻ Z POLEWĄ TRUSKAWKOWO- JOGURTOWĄ ( jogurt naturalny- mleko , truskawki mrożone)280 G
KOMPOT WIŚNIOWY200 ML

23.05.2024 r. CZWARTEK ALERGENY

ZUPA Z SOCZEWICY i ZIEMNIAKAMI (marchew, pietruszka, seler, por,soczewica)400 ML
UDKO Z KURCZAKA1 SZT.
ZIEMNIAKI Z WODY180G
SUR. Z MŁODEJ KAPUSTY ( kapusta młoda, marchew, kukurydza, koper,olej rzepakowy )100 G
KOMPOT OWOCOWY (jabłko, czarna porzeczka, agrest, truskawka)200 ML

24.05.2024r. PIĄTEK ALERGENY

BARSZCZ UKRAIŃSKI Z ZIEMNIAKAMI (marchew, pietruszka ,por, seler,śmietana 30%,- mleko ,buraki czerwone, fasola , kapusta biała)400 ML
NALEŚNIKI Z DŻEMEM I Z SEREM BIAŁYM ( mleko, jajka, pszenica, ser biały -mleko,)2 SZT.
WODA Z MIODEM I CYTRYNĄ200 ML
JABŁKO1 SZT.

Informacje ogólne

Nasza szkoła zapewnienie uczniom jednego gorącego posiłku w ciągu dnia i stworzenie możliwości jego spożycia. Korzystanie z posiłku jest dobrowolne i odpłatne.

Do korzystania z posiłków uprawnieni są:

  • uczniowie, wnoszący opłaty indywidualnie;
  • uczniowie, których wyżywienie finansuje Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej lub inni sponsorzy lub organizacje;
  • pracownicy zatrudnieni w szkole.

Opłaty

Informujemy, że wprowadza się obowiązek dokonywania opłat za obiady w stołówce Szkoły Podstawowej w Sułowie w terminie do 10. każdego miesiąca z góry.

Sposoby dokonywania opłaty

Informujemy, że istnieje możliwość dokonywania opłaty za wyżywienie na jeden z dwóch sposobów.

Sposób I – Przelewem na konto bankowe:

Szkoła Podstawowa im. Juliusza Słowackiego w Sułowie, ul. Szkolna 6, 56-300 Milicz
Nr konta: 24 9582 0000 2000 0008 8486 0109

W tytule przelewu prosimy wpisać imię i nazwisko dziecka (lub dzieci), miesiąc i rok, za który zostaje dokonana opłata
np. Jan Kowalski, październik 2021.

Po dokonaniu przelewu należy na adres mailowy szkoły spsulow@poczta.onet.pl wysłać potwierdzenie wpłaty, w tytule maila wpisując „Potwierdzenie wpłaty za obiady”. Wydrukowane potwierdzenie można również dostarczyć bezpośrednio do pani intendentki szkoły (Barbary Cyfki).

Sposób II – Wpłacając za wyżywienie bezpośrednio u pani intendentki szkoły, tak jak do tej pory.

Koszt

Koszt obiadu dla ucznia oddziałów 0-8 w roku szkolnym 2023/2024 wynosi

zupa – 3,00 zł.
II danie – 6,00zł
Razem koszt dla ucznia – 9,00 zł

Koszt obiadu dla dzieci z oddziału przedszkolnego 3,4-latki wynosi 4,50 zł.

Oświadczenie

Pobierz oświadczenie (wersja docx)

Pobierz oświadczenie (plik pdf)

W przypadku nie wniesienia opłaty w terminie, osoba taka nie będzie mogła korzystać z obiadów do czasu uregulowania należności za dany miesiąc. W przypadkach zgłoszenia z jednodniowym wyprzedzeniem nieobecności ucznia w szkole, dokonana wpłata będzie pomniejszona w następnym miesiącu.

Informacji w powyższej sprawie udziela intendentka p. Barbara Cyfka osobiście lub telefonicznie pod numerem 713847133 lub 713847350

Intendentka przyjmuje także opłaty i zgłoszenia ewentualnej nieobecności uczniów korzystających ze stołówki w szkole.

Godziny przyjmowania wpłat
od 7.30 do 8.00
od 12.30 do 13.00

Program dla szkół

Nasza szkoły bierze udział w „Programie dla szkół”.

Dzieciom uczestniczącym w „Programie dla szkół” w trakcie wybranych tygodni roku szkolnego udostępnia się bezpłatnie co najmniej 3 razy w tygodniu:

  • świeże owoce i warzywa (przygotowane do bezpośredniego spożycia),
  • mleko i produkty mleczne.

Asortyment produktów dostępnych w Programie jest szeroki, tj. dzieci mogą otrzymać jabłka, gruszki, śliwki, truskawki, soki, marchewki, rzodkiewki, paprykę słodką, kalarepę, pomidorki, a także mleko białe, serki twarogowe, jogurty i kefiry naturalne. Katalog produktów w ramach Programu w roku szkolnym określa Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi w rozporządzeniu.

Głównym celem „Programu dla szkół” jest kształtowanie zdrowych nawyków żywieniowych dzieci, poprzez zwiększenie spożycia owoców, warzyw oraz mleka i produktów mlecznych w codziennej diecie oraz propagowanie zdrowego odżywiania poprzez realizowane działania edukacyjne w ramach Programu.

Więcej informacji na stronie https://www.programdlaszkol.org/