Jadłospis
Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn organizacyjnych.
20.05.2024 r. PONIEDZIAŁEK ALERGENY
JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI (seler, marchew, pietruszka , por, kalafior, śmietana 30%, brokuły,fasolka szparagowa, ) | 400 ML |
GULASZ WIEPRZ OWO- WOŁOWY | 100 G |
KASZA GRYCZANA | 180 G |
OGÓREK KONSERWOWY | 1 SZT. |
KOMPOT WIŚNIOWO – TRUSKAWKOWY | 200 ML |
21.05.2024r. WTOREK ALERGENY | |
KRUPNIK Z ZIEMNIAKAMI (marchew,pietruszka, por,seler, kaszajęczmienna) | 400 ML |
ŁAZANKI Z MŁODEJ KAPUSTY I KIEŁBASĄ (jajka, pszenica,kapusta młoda, kiełbasa śląska) | 280 G |
KOMPOT Z CZARNEJ PORZECZKI | 200 ML |
BANAN | 1 SZT. |
22.05.2024r. ŚRODA ALERGENY
FASOLOWA Z ZIEMNIAKAMI – (marchew, pietruszka, por, seler, fasola) | 400 ML |
RYŻ Z POLEWĄ TRUSKAWKOWO- JOGURTOWĄ ( jogurt naturalny- mleko , truskawki mrożone) | 280 G |
KOMPOT WIŚNIOWY | 200 ML |
23.05.2024 r. CZWARTEK ALERGENY
ZUPA Z SOCZEWICY i ZIEMNIAKAMI (marchew, pietruszka, seler, por,soczewica) | 400 ML |
UDKO Z KURCZAKA | 1 SZT. |
ZIEMNIAKI Z WODY | 180G |
SUR. Z MŁODEJ KAPUSTY ( kapusta młoda, marchew, kukurydza, koper,olej rzepakowy ) | 100 G |
KOMPOT OWOCOWY (jabłko, czarna porzeczka, agrest, truskawka) | 200 ML |
24.05.2024r. PIĄTEK ALERGENY
BARSZCZ UKRAIŃSKI Z ZIEMNIAKAMI (marchew, pietruszka ,por, seler,śmietana 30%,- mleko ,buraki czerwone, fasola , kapusta biała) | 400 ML |
NALEŚNIKI Z DŻEMEM I Z SEREM BIAŁYM ( mleko, jajka, pszenica, ser biały -mleko,) | 2 SZT. |
WODA Z MIODEM I CYTRYNĄ | 200 ML |
JABŁKO | 1 SZT. |
Informacje ogólne
Nasza szkoła zapewnienie uczniom jednego gorącego posiłku w ciągu dnia i stworzenie możliwości jego spożycia. Korzystanie z posiłku jest dobrowolne i odpłatne.
Do korzystania z posiłków uprawnieni są:
- uczniowie, wnoszący opłaty indywidualnie;
- uczniowie, których wyżywienie finansuje Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej lub inni sponsorzy lub organizacje;
- pracownicy zatrudnieni w szkole.
Opłaty
Informujemy, że wprowadza się obowiązek dokonywania opłat za obiady w stołówce Szkoły Podstawowej w Sułowie w terminie do 10. każdego miesiąca z góry.
Sposoby dokonywania opłaty
Informujemy, że istnieje możliwość dokonywania opłaty za wyżywienie na jeden z dwóch sposobów.
Sposób I – Przelewem na konto bankowe:
Szkoła Podstawowa im. Juliusza Słowackiego w Sułowie, ul. Szkolna 6, 56-300 Milicz
Nr konta: 24 9582 0000 2000 0008 8486 0109
W tytule przelewu prosimy wpisać imię i nazwisko dziecka (lub dzieci), miesiąc i rok, za który zostaje dokonana opłata
np. Jan Kowalski, październik 2021.
Po dokonaniu przelewu należy na adres mailowy szkoły spsulow@poczta.onet.pl wysłać potwierdzenie wpłaty, w tytule maila wpisując „Potwierdzenie wpłaty za obiady”. Wydrukowane potwierdzenie można również dostarczyć bezpośrednio do pani intendentki szkoły (Barbary Cyfki).
Sposób II – Wpłacając za wyżywienie bezpośrednio u pani intendentki szkoły, tak jak do tej pory.
Koszt
Koszt obiadu dla ucznia oddziałów 0-8 w roku szkolnym 2023/2024 wynosi
zupa – 3,00 zł.
II danie – 6,00zł
Razem koszt dla ucznia – 9,00 zł
Koszt obiadu dla dzieci z oddziału przedszkolnego 3,4-latki wynosi 4,50 zł.
Oświadczenie
W przypadku nie wniesienia opłaty w terminie, osoba taka nie będzie mogła korzystać z obiadów do czasu uregulowania należności za dany miesiąc. W przypadkach zgłoszenia z jednodniowym wyprzedzeniem nieobecności ucznia w szkole, dokonana wpłata będzie pomniejszona w następnym miesiącu.
Informacji w powyższej sprawie udziela intendentka p. Barbara Cyfka osobiście lub telefonicznie pod numerem 713847133 lub 713847350
Intendentka przyjmuje także opłaty i zgłoszenia ewentualnej nieobecności uczniów korzystających ze stołówki w szkole.
Godziny przyjmowania wpłat
od 7.30 do 8.00
od 12.30 do 13.00
Program dla szkół
Nasza szkoły bierze udział w „Programie dla szkół”.
Dzieciom uczestniczącym w „Programie dla szkół” w trakcie wybranych tygodni roku szkolnego udostępnia się bezpłatnie co najmniej 3 razy w tygodniu:
- świeże owoce i warzywa (przygotowane do bezpośredniego spożycia),
- mleko i produkty mleczne.
Asortyment produktów dostępnych w Programie jest szeroki, tj. dzieci mogą otrzymać jabłka, gruszki, śliwki, truskawki, soki, marchewki, rzodkiewki, paprykę słodką, kalarepę, pomidorki, a także mleko białe, serki twarogowe, jogurty i kefiry naturalne. Katalog produktów w ramach Programu w roku szkolnym określa Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi w rozporządzeniu.
Głównym celem „Programu dla szkół” jest kształtowanie zdrowych nawyków żywieniowych dzieci, poprzez zwiększenie spożycia owoców, warzyw oraz mleka i produktów mlecznych w codziennej diecie oraz propagowanie zdrowego odżywiania poprzez realizowane działania edukacyjne w ramach Programu.
Więcej informacji na stronie https://www.programdlaszkol.org/