Informacje ogólne
Nasza szkoła zapewnienie uczniom jednego gorącego posiłku w ciągu dnia i stworzenie możliwości jego spożycia. Korzystanie z posiłku jest dobrowolne i odpłatne.
Do korzystania z posiłków uprawnieni są:
- uczniowie, wnoszący opłaty indywidualnie;
- uczniowie, których wyżywienie finansuje Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej lub inni sponsorzy lub organizacje;
- pracownicy zatrudnieni w szkole.
Opłaty
Informujemy, że wprowadza się obowiązek dokonywania opłat za obiady w stołówce Szkoły Podstawowej w Sułowie w terminie do 10. każdego miesiąca z góry.
Sposoby dokonywania opłaty
Informujemy, że istnieje możliwość dokonywania opłaty za wyżywienie na jeden z dwóch sposobów.
Sposób I – Przelewem na konto bankowe:
Szkoła Podstawowa im. Juliusza Słowackiego w Sułowie, ul. Szkolna 6, 56-300 Milicz
Nr konta: 24 9582 0000 2000 0008 8486 0109
W tytule przelewu prosimy wpisać imię i nazwisko dziecka (lub dzieci), miesiąc i rok, za który zostaje dokonana opłata
np. Jan Kowalski, październik 2021.
Po dokonaniu przelewu należy na adres mailowy szkoły spsulow@poczta.onet.pl wysłać potwierdzenie wpłaty, w tytule maila wpisując „Potwierdzenie wpłaty za obiady”. Wydrukowane potwierdzenie można również dostarczyć bezpośrednio do pani intendentki szkoły (Barbary Cyfki).
Sposób II – Wpłacając za wyżywienie bezpośrednio u pani intendentki szkoły, tak jak do tej pory.
Koszt
Koszt obiadu dla ucznia w roku szkolnym 2022/2023 od 1 września 2022 r. wynosi
zupa – 3,00 zł.
II danie – 6,00zł
Razem koszt dla ucznia – 9 zł
Oświadczenie

W przypadku nie wniesienia opłaty w terminie, osoba taka nie będzie mogła korzystać z obiadów do czasu uregulowania należności za dany miesiąc. W przypadkach zgłoszenia z jednodniowym wyprzedzeniem nieobecności ucznia w szkole, dokonana wpłata będzie pomniejszona w następnym miesiącu.
Informacji w powyższej sprawie udziela intendentka p. Barbara Cyfka osobiście lub telefonicznie pod numerem 713847133 lub 713847350
Intendentka przyjmuje także opłaty i zgłoszenia ewentualnej nieobecności uczniów korzystających ze stołówki w szkole.
Godziny przyjmowania wpłat
od 7.30 do 8.00
od 12.30 do 13.00
Program dla szkół

Nasza szkoły bierze udział w „Programie dla szkół”.
Dzieciom uczestniczącym w „Programie dla szkół” w trakcie wybranych tygodni roku szkolnego udostępnia się bezpłatnie co najmniej 3 razy w tygodniu:
- świeże owoce i warzywa (przygotowane do bezpośredniego spożycia),
- mleko i produkty mleczne.
Asortyment produktów dostępnych w Programie jest szeroki, tj. dzieci mogą otrzymać jabłka, gruszki, śliwki, truskawki, soki, marchewki, rzodkiewki, paprykę słodką, kalarepę, pomidorki, a także mleko białe, serki twarogowe, jogurty i kefiry naturalne. Katalog produktów w ramach Programu w roku szkolnym określa Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi w rozporządzeniu.
Głównym celem „Programu dla szkół” jest kształtowanie zdrowych nawyków żywieniowych dzieci, poprzez zwiększenie spożycia owoców, warzyw oraz mleka i produktów mlecznych w codziennej diecie oraz propagowanie zdrowego odżywiania poprzez realizowane działania edukacyjne w ramach Programu.
Więcej informacji na stronie https://www.programdlaszkol.org/
Jadłospis
29.03.2023 r. ŚRODA
PIECZARKOWA -KREM Z ZIEMNIAKAMI (marchew, pietruszka, seler pieczarki, por, | 400 ML |
RACUCHY Z MUSEM JABŁKOWYM | 2 SZT. |
KOMPOT WIŚNIOWY | 200 ML |
30.03.2023 r. CZWARTEK
GROCHOWA Z ZIEMNIAKAMI (marchew.,pietruszka, por, selez, groch, ziemniaki) | 400ML |
UDKO Z KURCZAKA | 1 SZT. |
RYŻ CIEMNY | 180 G |
BUKIET WARZYW Z MASŁEM I PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI | 100 G |
KOMPOT OWOCOWY (porzeczka czarna, agrest, truskawka, jabłko) | 200 ML |
31.03.2023 r. PIĄTEK
OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI marchew,pietruszka,por,ogórki kiszone , seler,ziemniaki ,śmietana 30) | 400 ML |
PIEROGI RUSKIE + jogurt naturalny ,ser biały, pszenica) | 100 G |
JABŁKO | 1 SZT. |
KOMPOT TRUSKAWKOWY | 200 ML |
03.04.2023 r. PONIEDZIAŁEK
SZPINAKOWA Z JAJKIEM I ZIEMNIAKAMI (marchew, pietruszkaseler, ,pora,jajka, śmietana 30%) | 400 ML |
TWAROŻEK ZE SZCZYPIORKIEM (ser biały. Jogurt naturalny– mleko, szczypior.) | 280 G |
ZIEMNIAKI Z WODY | 180 G |
JABŁKO | 1 SZT. |
04.04.2023 r. WTOREK
ROSÓŁ Z MAKARONEM (seler, marchew, , pietruszka, por, jajka, pszenica) | 400 ML |
KOTLET DROBIOWY SIEKANY (filet drobiowy, jajka, majonez- gorczyca, maka ziemniaczana) | 100 G |
ZIEMNIAKI Z WODY | 180 G |
ĆWIKŁA Z CHANEM | 100 G |
KOMPOT WIŚNIOWY | 200 ML |
05.04.2023r. ŚRODA
ŻUREK Z JAJKIEM I Z ZIEMNIAKAMI ( marchew, pietruszka seler, ziemniaki śmietana 30%, mąka pszenna, żytnia) | 400 ML |
ROLADKI WIEPRZOWE | 120 G |
ZIEMNIAKI Z WODY | 180 G |
SUR. Z SELERA (seler, jogurt naturalny – mleko , majonez – gorczyca,żurawina) | 100 G |
KOMPOT WIELOOWOCOWY ( porzeczka czarna, jabłko, truskawka , wiśnia) | 200 ML |
12.04.2023 r. ŚRODA
KRUPNIK Z ZIEMNIAKAMI ( marchew, pietruszka, seler,kaszajęczmienna, ziemniaki) | 400 ML |
SPAGHETTI Z MIĘSEM (pszenica,jajka,) | 280 G |
JABŁKO | 1 SZT. |
KOMPOT WIŚNIOWY | 200ML |
13.04.2023 r. CZWARTEK
ZUPA Z ZIELONEGO GROSZKU Z ZIEMNIAKAMI ( marchew, pietruszka, seler , śmietana 30%,- mlek groszek zielony ) | 400 ML |
POTRAWKA Z KURCZAKA Z CUKINIĄ I POMIDORAMI | 100 G |
RYZ | 100 G |
MINI MARCHEWKA Z MASŁEM ( masło- mleko) | 100 G |
KOMPOT TRUSKAWKOWY | 200 ML |
14.04.2023 r. PIĄTEK
BARSZCZ CZERWONY Z ZIEMNIAKAMI marchew, pietruszka, seler , buraki czerwone , śmietana 30% ) | 400 ML |
PIEROGI RUSKIE (pszenica, ser biały ,jogurt naturalny ) | 5 szt. |
BANAN | 1 SZT. |
KOMPOT OWOCOWY (jabłko. czarna porzeczka , agrest ) | 200 ML |
17.04.2023 r. PONIEDZIAŁEK
KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY Z ZIEMNIAKAMI ( marchew, pietruszka, seler, por, kapusta kiszona) | 400 ML |
PULPETY W SOSIE KOPERKOWYM (pszenica, jajka, ) | 100 G |
ZIEMNIAKI Z WODY | 180 G |
SUR. WARZYWNA ( ogórek kiszony . marchew, cebula, oliwa z oliwek ) | 100 G |
KOMPOT TRUSKAWKOWY | 200 ML |