Jadłospis
Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn organizacyjnych.
19.04.2024 r. PIĄTEK ALERGENY
FASOLOWA Z ZIEMNIAKAMI (marchew, pietruszka, seler, fasola,por) | 400 ML |
PIEROGI RUSKIE (jogurt naturaln- mleko) | 5 szt. |
KOMPOT WIŚNIOWY | 200 ML |
22.04.2024 r. PONIEDZIAŁEK ALERGENY
JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI ( marchew, pietruszka , seler ,por, kalafior, brokuły. Fasolka zielona, groszek zielony,śmietana 30%-mleko) ) | 400 ML |
RACUCHY Z MUSEM JABŁKOWYM (pszenica, jajka,mleko) | 2 SZT. |
KOMPOT OWOCOWY (agrest, czarna porzeczka, jabłka. wiśnia) | 200 ML |
23.04.2024 r. WTOREKALERGENY
POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew.,pietruszka, por,,seler ,śmietana30%-mleko , koncentrat pomidorowy, ryż) | 400ML |
KOTLET POŻARSKI (, jajko, pszenica, filet drobiowy, boczek surowy ) | 100 G |
ZIEMNIAKI Z WODY | 180 G |
MIZERIA (ogórek zielony, jogurt naturalny- mleko, szczypior) | 100 G |
KOMPOT TRUSKAWKOWY | 200 ML |
24.04. 2024 r. ŚRODA ALERGENY
SZPINAKOWA Z JAJKIEM (marchew,pietruszka,,seler, por,szpinak ,jajka,śmietana 30%-mleko) ) | 400 ML |
MAKARON Z SOSEM SEROW- BROKUŁOWYM (pszenica, jajka, serek hochland śmietankowy , śmietana 30%-mleko) | 180 G |
KOMPOT Z CZARNEJ PORZECZKI | 1 SZT. |
25.04 .2024 r. CZWARTEK ALERGENY
ZUPA CHŁOPSKA (marchew, pietruszka, seler,,por,pszenica, jajka ) | 400 ML |
GULASZ WIEPRZOWO- WOŁOWY (pszenica, mięso wieprzowe, mięso wołowe) | 100 G,0 |
KASZA MIX (kasza jeczmienna, kasza, gryczana) | 180 G |
BURAKI Z CEBULĄ | 100 G |
KOMPOT WIŚNIOWY | 200 ML |
26.04.2024 r. PIĄTEK ALERGENY
BARSZCZ UKRAIŃSKI (seler, marchew, pietruszka , por, burak, śmietana 30%,fasola, kap, biała ) | 400 ML |
JAJKO W SOSIE KOPERKOWYM ( jajko, śmietana 30%-mleko) | 100 G |
ZIEMNIAKI Z WODY | 180 G |
FASOLKA ZIELONA Z MASŁEM | 100 G |
KOMPOT WIŚNIOWO – TRUSKAWKOWY | 200 ML |
29.04.2024r. PONIEDZIAŁEK ALERGENY | |
ZUPA Z SOCZEWICY (marchew,pietruszka, por,groszek ,soczew) | 400 ML |
SPAGHETTI Z MIĘSEM (jajka, pszenica, mięso wp) | 100 G |
KOMPOT WIŚNIOWY | 200 ML |
JABŁKO | 1 SZT. |
30 04.2024 r. WTOREK ALERGENY
ROSÓŁ Z MAKARONEM (marchew, pietruszka, seler, por,,pszenica, jajka0 | 400 ML |
POTRAWKA Z KURCZAKA (filet drobiowy, cukinia, pomidory z puszki śmietana 30%)-mleko | 1 SZT. |
RYŻ | 180G |
MARCHEWKA Z GROSZKIEM I Z MASŁEM | 100 G |
KOMPOT OWOCOWY (jabłko, czarna porzeczka, agrest, truskawka) | 200 ML |
06.05.2024 r. PONIEDZIAŁEK ALERGENY
JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI (marchew,seler, por, pietruszka, kalafior, brokuł, fasolka zielona, groszek zielony, śmietana 30%-mleko) ) | 400 ML |
PLACKI ZIEMNIACZANE (ziemniaki, pszenica, jajka) + jogurt naturalny -mleko) | 2 szt. |
KOMPOT OWOCOWY (czarna porzeczka, agrest jabłko, truskawka) | 200 ML |
07.05.2024 r. WTOREK ALERGENY
BROKUŁOWA Z ZIEMNIAKAMI (marchew, pietruszka ,por, seler,śmietana 30%,- mleko ,brokuły) | 400 ML |
KOTLET SCHABOWY ( jajka, pszenica) | 100G |
ZIEMNIAKI Z WODY | 180 G |
MIZERIA (ogóerk zielony, jogurt naturalny– mleko, szczypior) | 100 G |
KOMPOT Z CZARNEJ PORZECZKI | 200 ML |
Informacje ogólne
Nasza szkoła zapewnienie uczniom jednego gorącego posiłku w ciągu dnia i stworzenie możliwości jego spożycia. Korzystanie z posiłku jest dobrowolne i odpłatne.
Do korzystania z posiłków uprawnieni są:
- uczniowie, wnoszący opłaty indywidualnie;
- uczniowie, których wyżywienie finansuje Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej lub inni sponsorzy lub organizacje;
- pracownicy zatrudnieni w szkole.
Opłaty
Informujemy, że wprowadza się obowiązek dokonywania opłat za obiady w stołówce Szkoły Podstawowej w Sułowie w terminie do 10. każdego miesiąca z góry.
Sposoby dokonywania opłaty
Informujemy, że istnieje możliwość dokonywania opłaty za wyżywienie na jeden z dwóch sposobów.
Sposób I – Przelewem na konto bankowe:
Szkoła Podstawowa im. Juliusza Słowackiego w Sułowie, ul. Szkolna 6, 56-300 Milicz
Nr konta: 24 9582 0000 2000 0008 8486 0109
W tytule przelewu prosimy wpisać imię i nazwisko dziecka (lub dzieci), miesiąc i rok, za który zostaje dokonana opłata
np. Jan Kowalski, październik 2021.
Po dokonaniu przelewu należy na adres mailowy szkoły spsulow@poczta.onet.pl wysłać potwierdzenie wpłaty, w tytule maila wpisując „Potwierdzenie wpłaty za obiady”. Wydrukowane potwierdzenie można również dostarczyć bezpośrednio do pani intendentki szkoły (Barbary Cyfki).
Sposób II – Wpłacając za wyżywienie bezpośrednio u pani intendentki szkoły, tak jak do tej pory.
Koszt
Koszt obiadu dla ucznia oddziałów 0-8 w roku szkolnym 2023/2024 wynosi
zupa – 3,00 zł.
II danie – 6,00zł
Razem koszt dla ucznia – 9,00 zł
Koszt obiadu dla dzieci z oddziału przedszkolnego 3,4-latki wynosi 4,50 zł.
Oświadczenie
W przypadku nie wniesienia opłaty w terminie, osoba taka nie będzie mogła korzystać z obiadów do czasu uregulowania należności za dany miesiąc. W przypadkach zgłoszenia z jednodniowym wyprzedzeniem nieobecności ucznia w szkole, dokonana wpłata będzie pomniejszona w następnym miesiącu.
Informacji w powyższej sprawie udziela intendentka p. Barbara Cyfka osobiście lub telefonicznie pod numerem 713847133 lub 713847350
Intendentka przyjmuje także opłaty i zgłoszenia ewentualnej nieobecności uczniów korzystających ze stołówki w szkole.
Godziny przyjmowania wpłat
od 7.30 do 8.00
od 12.30 do 13.00
Program dla szkół
Nasza szkoły bierze udział w „Programie dla szkół”.
Dzieciom uczestniczącym w „Programie dla szkół” w trakcie wybranych tygodni roku szkolnego udostępnia się bezpłatnie co najmniej 3 razy w tygodniu:
- świeże owoce i warzywa (przygotowane do bezpośredniego spożycia),
- mleko i produkty mleczne.
Asortyment produktów dostępnych w Programie jest szeroki, tj. dzieci mogą otrzymać jabłka, gruszki, śliwki, truskawki, soki, marchewki, rzodkiewki, paprykę słodką, kalarepę, pomidorki, a także mleko białe, serki twarogowe, jogurty i kefiry naturalne. Katalog produktów w ramach Programu w roku szkolnym określa Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi w rozporządzeniu.
Głównym celem „Programu dla szkół” jest kształtowanie zdrowych nawyków żywieniowych dzieci, poprzez zwiększenie spożycia owoców, warzyw oraz mleka i produktów mlecznych w codziennej diecie oraz propagowanie zdrowego odżywiania poprzez realizowane działania edukacyjne w ramach Programu.
Więcej informacji na stronie https://www.programdlaszkol.org/