Jadłospis

Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn organizacyjnych.

19.04.2024 r. PIĄTEK ALERGENY


FASOLOWA Z ZIEMNIAKAMI (marchew, pietruszka, seler, fasola,por)
400 ML
PIEROGI RUSKIE (jogurt naturaln- mleko)5 szt.
KOMPOT WIŚNIOWY200 ML

22.04.2024 r. PONIEDZIAŁEK ALERGENY

JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI ( marchew, pietruszka , seler ,por, kalafior, brokuły. Fasolka zielona, groszek zielony,śmietana 30%-mleko) )400 ML
RACUCHY Z MUSEM JABŁKOWYM (pszenica, jajka,mleko)2 SZT.
KOMPOT OWOCOWY (agrest, czarna porzeczka, jabłka. wiśnia)200 ML

23.04.2024 r. WTOREKALERGENY

POMIDOROWA Z RYŻEM (marchew.,pietruszka, por,,seler ,śmietana30%-mleko , koncentrat pomidorowy, ryż)400ML
KOTLET POŻARSKI (, jajko, pszenica, filet drobiowy, boczek surowy )100 G
ZIEMNIAKI Z WODY180 G
MIZERIA (ogórek zielony, jogurt naturalny- mleko, szczypior)100 G
KOMPOT TRUSKAWKOWY200 ML

24.04. 2024 r. ŚRODA ALERGENY

SZPINAKOWA Z JAJKIEM (marchew,pietruszka,,seler, por,szpinak ,jajka,śmietana 30%-mleko) )400 ML
MAKARON Z SOSEM SEROW- BROKUŁOWYM (pszenica, jajka, serek hochland śmietankowy , śmietana 30%-mleko)180 G
KOMPOT Z CZARNEJ PORZECZKI1 SZT.

25.04 .2024 r. CZWARTEK ALERGENY

ZUPA CHŁOPSKA (marchew, pietruszka, seler,,por,pszenica, jajka )400 ML
GULASZ WIEPRZOWO- WOŁOWY (pszenica, mięso wieprzowe, mięso wołowe)100 G,0
KASZA MIX (kasza jeczmienna, kasza, gryczana)180 G
BURAKI Z CEBULĄ100 G
KOMPOT WIŚNIOWY200 ML

26.04.2024 r. PIĄTEK ALERGENY

BARSZCZ UKRAIŃSKI (seler, marchew, pietruszka , por, burak, śmietana 30%,fasola, kap, biała )400 ML
JAJKO W SOSIE KOPERKOWYM ( jajko, śmietana 30%-mleko)100 G
ZIEMNIAKI Z WODY180 G
FASOLKA ZIELONA Z MASŁEM100 G
KOMPOT WIŚNIOWO – TRUSKAWKOWY200 ML
29.04.2024r. PONIEDZIAŁEK ALERGENY
ZUPA Z SOCZEWICY (marchew,pietruszka, por,groszek ,soczew)400 ML
SPAGHETTI Z MIĘSEM (jajka, pszenica, mięso wp)100 G
KOMPOT WIŚNIOWY200 ML
JABŁKO1 SZT.

30 04.2024 r. WTOREK ALERGENY

ROSÓŁ Z MAKARONEM (marchew, pietruszka, seler, por,,pszenica, jajka0400 ML
POTRAWKA Z KURCZAKA (filet drobiowy, cukinia, pomidory z puszki śmietana 30%)-mleko1 SZT.
RYŻ180G
MARCHEWKA Z GROSZKIEM I Z MASŁEM100 G
KOMPOT OWOCOWY (jabłko, czarna porzeczka, agrest, truskawka)200 ML

06.05.2024 r. PONIEDZIAŁEK ALERGENY

JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI (marchew,seler, por, pietruszka, kalafior, brokuł, fasolka zielona, groszek zielony, śmietana 30%-mleko) )400 ML
PLACKI ZIEMNIACZANE (ziemniaki, pszenica, jajka) + jogurt naturalny -mleko)2 szt.
KOMPOT OWOCOWY (czarna porzeczka, agrest jabłko, truskawka)200 ML

07.05.2024 r. WTOREK ALERGENY

BROKUŁOWA Z ZIEMNIAKAMI (marchew, pietruszka ,por, seler,śmietana 30%,- mleko ,brokuły)400 ML
KOTLET SCHABOWY ( jajka, pszenica)100G
ZIEMNIAKI Z WODY180 G
MIZERIA (ogóerk zielony, jogurt naturalny– mleko, szczypior)100 G
KOMPOT Z CZARNEJ PORZECZKI200 ML

Informacje ogólne

Nasza szkoła zapewnienie uczniom jednego gorącego posiłku w ciągu dnia i stworzenie możliwości jego spożycia. Korzystanie z posiłku jest dobrowolne i odpłatne.

Do korzystania z posiłków uprawnieni są:

  • uczniowie, wnoszący opłaty indywidualnie;
  • uczniowie, których wyżywienie finansuje Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej lub inni sponsorzy lub organizacje;
  • pracownicy zatrudnieni w szkole.

Opłaty

Informujemy, że wprowadza się obowiązek dokonywania opłat za obiady w stołówce Szkoły Podstawowej w Sułowie w terminie do 10. każdego miesiąca z góry.

Sposoby dokonywania opłaty

Informujemy, że istnieje możliwość dokonywania opłaty za wyżywienie na jeden z dwóch sposobów.

Sposób I – Przelewem na konto bankowe:

Szkoła Podstawowa im. Juliusza Słowackiego w Sułowie, ul. Szkolna 6, 56-300 Milicz
Nr konta: 24 9582 0000 2000 0008 8486 0109

W tytule przelewu prosimy wpisać imię i nazwisko dziecka (lub dzieci), miesiąc i rok, za który zostaje dokonana opłata
np. Jan Kowalski, październik 2021.

Po dokonaniu przelewu należy na adres mailowy szkoły spsulow@poczta.onet.pl wysłać potwierdzenie wpłaty, w tytule maila wpisując „Potwierdzenie wpłaty za obiady”. Wydrukowane potwierdzenie można również dostarczyć bezpośrednio do pani intendentki szkoły (Barbary Cyfki).

Sposób II – Wpłacając za wyżywienie bezpośrednio u pani intendentki szkoły, tak jak do tej pory.

Koszt

Koszt obiadu dla ucznia oddziałów 0-8 w roku szkolnym 2023/2024 wynosi

zupa – 3,00 zł.
II danie – 6,00zł
Razem koszt dla ucznia – 9,00 zł

Koszt obiadu dla dzieci z oddziału przedszkolnego 3,4-latki wynosi 4,50 zł.

Oświadczenie

Pobierz oświadczenie (wersja docx)

Pobierz oświadczenie (plik pdf)

W przypadku nie wniesienia opłaty w terminie, osoba taka nie będzie mogła korzystać z obiadów do czasu uregulowania należności za dany miesiąc. W przypadkach zgłoszenia z jednodniowym wyprzedzeniem nieobecności ucznia w szkole, dokonana wpłata będzie pomniejszona w następnym miesiącu.

Informacji w powyższej sprawie udziela intendentka p. Barbara Cyfka osobiście lub telefonicznie pod numerem 713847133 lub 713847350

Intendentka przyjmuje także opłaty i zgłoszenia ewentualnej nieobecności uczniów korzystających ze stołówki w szkole.

Godziny przyjmowania wpłat
od 7.30 do 8.00
od 12.30 do 13.00

Program dla szkół

Nasza szkoły bierze udział w „Programie dla szkół”.

Dzieciom uczestniczącym w „Programie dla szkół” w trakcie wybranych tygodni roku szkolnego udostępnia się bezpłatnie co najmniej 3 razy w tygodniu:

  • świeże owoce i warzywa (przygotowane do bezpośredniego spożycia),
  • mleko i produkty mleczne.

Asortyment produktów dostępnych w Programie jest szeroki, tj. dzieci mogą otrzymać jabłka, gruszki, śliwki, truskawki, soki, marchewki, rzodkiewki, paprykę słodką, kalarepę, pomidorki, a także mleko białe, serki twarogowe, jogurty i kefiry naturalne. Katalog produktów w ramach Programu w roku szkolnym określa Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi w rozporządzeniu.

Głównym celem „Programu dla szkół” jest kształtowanie zdrowych nawyków żywieniowych dzieci, poprzez zwiększenie spożycia owoców, warzyw oraz mleka i produktów mlecznych w codziennej diecie oraz propagowanie zdrowego odżywiania poprzez realizowane działania edukacyjne w ramach Programu.

Więcej informacji na stronie https://www.programdlaszkol.org/