Informacje ogólne

Nasza szkoła zapewnienie uczniom jednego gorącego posiłku w ciągu dnia i stworzenie możliwości jego spożycia. Korzystanie z posiłku jest dobrowolne i odpłatne.

Do korzystania z posiłków uprawnieni są:

  • uczniowie, wnoszący opłaty indywidualnie;
  • uczniowie, których wyżywienie finansuje Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej lub inni sponsorzy lub organizacje;
  • pracownicy zatrudnieni w szkole.

Opłaty

Informujemy, że wprowadza się obowiązek dokonywania opłat za obiady w stołówce Szkoły Podstawowej w Sułowie w terminie do 10. każdego miesiąca z góry.

Sposoby dokonywania opłaty

Informujemy, że istnieje możliwość dokonywania opłaty za wyżywienie na jeden z dwóch sposobów.

Sposób I – Przelewem na konto bankowe:

Szkoła Podstawowa im. Juliusza Słowackiego w Sułowie, ul. Szkolna 6, 56-300 Milicz
Nr konta: 24 9582 0000 2000 0008 8486 0109

W tytule przelewu prosimy wpisać imię i nazwisko dziecka (lub dzieci), miesiąc i rok, za który zostaje dokonana opłata
np. Jan Kowalski, październik 2021.

Po dokonaniu przelewu należy na adres mailowy szkoły spsulow@poczta.onet.pl wysłać potwierdzenie wpłaty, w tytule maila wpisując „Potwierdzenie wpłaty za obiady”. Wydrukowane potwierdzenie można również dostarczyć bezpośrednio do pani intendentki szkoły (Barbary Cyfki).

Sposób II – Wpłacając za wyżywienie bezpośrednio u pani intendentki szkoły, tak jak do tej pory.

Koszt

Koszt obiadu dla ucznia w roku szkolnym 2022/2023 od 1 września 2022 r. wynosi

zupa – 3,00 zł.
II danie – 6,00zł
Razem koszt dla ucznia – 9 zł

Oświadczenie

Pobierz oświadczenie (wersja docx)

Pobierz oświadczenie (plik pdf)

W przypadku nie wniesienia opłaty w terminie, osoba taka nie będzie mogła korzystać z obiadów do czasu uregulowania należności za dany miesiąc. W przypadkach zgłoszenia z jednodniowym wyprzedzeniem nieobecności ucznia w szkole, dokonana wpłata będzie pomniejszona w następnym miesiącu.

Informacji w powyższej sprawie udziela intendentka p. Barbara Cyfka osobiście lub telefonicznie pod numerem 713847133 lub 713847350

Intendentka przyjmuje także opłaty i zgłoszenia ewentualnej nieobecności uczniów korzystających ze stołówki w szkole.

Godziny przyjmowania wpłat
od 7.30 do 8.00
od 12.30 do 13.00

Program dla szkół

Nasza szkoły bierze udział w „Programie dla szkół”.

Dzieciom uczestniczącym w „Programie dla szkół” w trakcie wybranych tygodni roku szkolnego udostępnia się bezpłatnie co najmniej 3 razy w tygodniu:

  • świeże owoce i warzywa (przygotowane do bezpośredniego spożycia),
  • mleko i produkty mleczne.

Asortyment produktów dostępnych w Programie jest szeroki, tj. dzieci mogą otrzymać jabłka, gruszki, śliwki, truskawki, soki, marchewki, rzodkiewki, paprykę słodką, kalarepę, pomidorki, a także mleko białe, serki twarogowe, jogurty i kefiry naturalne. Katalog produktów w ramach Programu w roku szkolnym określa Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi w rozporządzeniu.

Głównym celem „Programu dla szkół” jest kształtowanie zdrowych nawyków żywieniowych dzieci, poprzez zwiększenie spożycia owoców, warzyw oraz mleka i produktów mlecznych w codziennej diecie oraz propagowanie zdrowego odżywiania poprzez realizowane działania edukacyjne w ramach Programu.

Więcej informacji na stronie https://www.programdlaszkol.org/

Jadłospis

29.03.2023 r. ŚRODA

PIECZARKOWA -KREM Z ZIEMNIAKAMI (marchew, pietruszka, seler pieczarki, por,400 ML
RACUCHY Z MUSEM JABŁKOWYM2 SZT.
KOMPOT WIŚNIOWY200 ML

30.03.2023 r. CZWARTEK

GROCHOWA Z ZIEMNIAKAMI (marchew.,pietruszka, por, selez, groch, ziemniaki)400ML
UDKO Z KURCZAKA1 SZT.
RYŻ CIEMNY180 G
BUKIET WARZYW Z MASŁEM I PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI100 G
KOMPOT OWOCOWY (porzeczka czarna, agrest, truskawka, jabłko)200 ML

31.03.2023 r. PIĄTEK

OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI marchew,pietruszka,por,ogórki kiszone , seler,ziemniaki ,śmietana 30)400 ML
PIEROGI RUSKIE + jogurt naturalny ,ser biały, pszenica)100 G
JABŁKO1 SZT.
KOMPOT TRUSKAWKOWY200 ML

03.04.2023 r. PONIEDZIAŁEK

SZPINAKOWA Z JAJKIEM I ZIEMNIAKAMI (marchew, pietruszkaseler, ,pora,jajka, śmietana 30%)400 ML
TWAROŻEK ZE SZCZYPIORKIEM (ser biały. Jogurt naturalny– mleko, szczypior.)280 G
ZIEMNIAKI Z WODY180 G
JABŁKO1 SZT.

04.04.2023 r. WTOREK

ROSÓŁ Z MAKARONEM (seler, marchew, , pietruszka, por, jajka, pszenica)400 ML
KOTLET DROBIOWY SIEKANY (filet drobiowy, jajka, majonez- gorczyca, maka ziemniaczana)100 G
ZIEMNIAKI Z WODY180 G
ĆWIKŁA Z CHANEM100 G
KOMPOT WIŚNIOWY200 ML

05.04.2023r. ŚRODA

ŻUREK Z JAJKIEM I Z ZIEMNIAKAMI ( marchew, pietruszka seler, ziemniaki śmietana 30%, mąka pszenna, żytnia)400 ML
ROLADKI WIEPRZOWE120 G
ZIEMNIAKI Z WODY180 G
SUR. Z SELERA (seler, jogurt naturalny – mleko , majonez – gorczyca,żurawina)100 G
KOMPOT WIELOOWOCOWY ( porzeczka czarna, jabłko, truskawka , wiśnia)200 ML

12.04.2023 r. ŚRODA


KRUPNIK Z ZIEMNIAKAMI ( marchew, pietruszka, seler,kaszajęczmienna, ziemniaki)
400 ML
SPAGHETTI Z MIĘSEM (pszenica,jajka,)280 G
JABŁKO1 SZT.
KOMPOT WIŚNIOWY200ML

13.04.2023 r. CZWARTEK

ZUPA Z ZIELONEGO GROSZKU Z ZIEMNIAKAMI ( marchew, pietruszka, seler , śmietana 30%,- mlek groszek zielony )400 ML
POTRAWKA Z KURCZAKA Z CUKINIĄ I POMIDORAMI100 G
RYZ100 G
MINI MARCHEWKA Z MASŁEM ( masło- mleko)100 G
KOMPOT TRUSKAWKOWY200 ML

14.04.2023 r. PIĄTEK

BARSZCZ CZERWONY Z ZIEMNIAKAMI marchew, pietruszka, seler , buraki czerwone , śmietana 30% )400 ML
PIEROGI RUSKIE (pszenica, ser biały ,jogurt naturalny )5 szt.
BANAN1 SZT.
KOMPOT OWOCOWY (jabłko. czarna porzeczka , agrest )200 ML

17.04.2023 r. PONIEDZIAŁEK

KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY Z ZIEMNIAKAMI ( marchew, pietruszka, seler, por, kapusta kiszona)400 ML
PULPETY W SOSIE KOPERKOWYM (pszenica, jajka, )100 G
ZIEMNIAKI Z WODY180 G
SUR. WARZYWNA ( ogórek kiszony . marchew, cebula, oliwa z oliwek )100 G
KOMPOT TRUSKAWKOWY200 ML